Murrelektronik a Murrplastik společně na veletrhu AMPER 2024... | Murrelektronik

31. ledna 2024

Murrelektronik a Murrplastik společně na veletrhu AMPER 2024...

... představí svá inovativní a praktická řešení!

AMPER 2024

termín: 19. - 21.3.2024
místo: brněnské Výstaviště
umístění stánku: Hala V, stánek č. V 6.02

Volná vstupenka: AMPER - Voucher pro obchodní partnery / Kód: 20946-360

Společnost Murrelektronik již dlouho vnímá volání automatizačního průmyslu po efektivních, inteligentních a jednoduchých instalačních koncepcích. A Vario-X je naší odpovědí! Tento modulární systém přináší decentralizované senzory a akční členy do přímého prostředí stroje a nabízí flexibilní a škálovatelné řešení pro všechny aplikace. V kombinaci s digitálním dvojčetem zvyšuje Vario-X úroveň digitalizace na novou úroveň. To znamená výraznou úsporu času a nákladů při instalaci, plánování, provozu a servisu.

Vítejte ve světě, kde síťová výroba a digitální integrace přinášejí revoluci v automatizaci. Uprostřed tohoto transformačního procesu vyvstává před odborníky na automatizaci mnoho otázek: Jak lze efektivně využít výhody digitálních technologií, jako je umělá inteligence, strojové učení, IoT a analýza velkých dat? Jak lze kombinovat stávající systémy s novými digitálními řešeními? Výzvou je vybudovat most mezi minulostí a budoucností propojením analogového a digitálního světa a společnost Murrelektronik usiluje o bezproblémovou, výkonnou a budoucí topologii.

Vario-X: přesvědčivý koncept
Úspěšná digitální transformace vyžaduje důslednou decentralizaci. Základní myšlenka decentralizace je stejně jednoduchá jako zřejmá: nejprve se napájecí zdroj spolu s periferními součástmi, jako jsou pojistky nebo hlavní vypínač, zabalí do malých decentralizovaných pouzder. Spolu s průmyslovými počítači, které přebírají komunikaci a řízení celého systému nebo jednotlivých modulárních částí stroje, jsou nyní kompaktní jednotky umístěny přímo na výrobním stroji.

Již mnohokrát oceněný automatizační systém Vario-X je ztělesněním tohoto přístupu. Je prostředníkem, pokud jde o projekty decentralizace v průmyslu a výrobě. Poprvé lze všechny automatizační funkce škálovat podle potřeby a realizovat je decentralizovaně - tj. bez typické architektury rozváděčů. Vario-X tak přichází s koncepcí instalace, kterou lze přizpůsobit požadavkům zákazníka a zamýšlenému použití. Je tomu tak proto, že základní myšlenka "zjednodušit, modulovat, přenést do provozu, sdružit technologie", na níž jsou založeny koncepty decentralizované automatizace, je pro efektivní instalační řešení klíčová.

"Vario-X nabízí 100% decentralizovanou automatizaci bez rozváděčů," říká Olaf Prein, vedoucí globální obchodní jednotky Automatizace společnosti Murrelektronik. "Náš automatizační systém zajišťuje modulární a transparentní procesy, vyšší přidanou hodnotu ve všech oblastech podniku, a tím i vyšší efektivitu a konkurenceschopnost při konstrukci strojů a zařízení. Jen díky integrovanému konceptu instalace zkracuje Vario-X instalaci stroje přibližně o 40 %."

Nová instalační koncepce vyvinutá společností Murrelektronik pro decentralizovanou technologii servopohonů je v tomto ohledu průlomová. Klíčovou součástí je zde konektor MQ15 DC, který má inovativní systém rychlého připojení. K připojení systému stroje stačí jedno otočení o ¼. Předmontované kabely umožňují snadné, bezpečné a především bezchybné zapojení kabelových přípojek. To šetří čas a snižuje náklady na instalaci a projektování.

  • Výkonný, robustní, jednoduchý
    Vario-X zajišťuje v přímém prostředí stroje spolehlivou správu napětí, signálů a dat pro bezproblémovou integraci decentralizovaných servopohonů. Robustní, vodotěsné a prachotěsné skříně s krytím IP65 obsahující napájecí zdroj, řídicí jednotku, spínače, bezpečnostní techniku a moduly IO, tvoří středobod systému. Lze je snadno zaklapnout do stejně robustní základní desky s integrovanými profily konstrukce stroje. Řídicí jednotka Vario-X, vybavená vícejádrovým procesorem, si poradí se všemi požadavky a lze ji integrovat do všech průmyslových ethernetových sítí vyšší úrovně jako otevřenou řídicí platformu. Systém 48 V navíc nabízí dostatečný výkon pro pokrytí téměř všech oblastí použití.
  • Ze senzoru do cloudu
    Vario-X však nejsou jen základní desky, řídicí systémy, kabely atd… Systém, který je automatizován pomocí Vario-X, nabízí také volitelné digitální dvojče: pohyblivý obraz skutečného systému 1:1, který obsahuje všechny funkce a parametry budoucího systému - a to již ve fázi projektu, před objednáním nebo montáží první mechanické součásti. Za tímto účelem Murrelektronik kinematizuje konstrukční soubory strojů a systémů ve speciálním softwaru, který lze následně použít k simulaci následných pohybů a procesů. Inovativní aplikace, jako je vizualizace a ovládání digitálního systému pomocí rozšířené reality prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu, jsou proto snadno možné. Digitální dvojče může navíc sledovat systém stroje během provozu a číst z něj data.
  • Zvýšení efektivity výroby
    Kromě toho lze dynamicky podporovat neustále rostoucí požadavky na energetickou účinnost ve výrobě a produkci. To je patrné zejména v případě hojně využívané pneumatiky. Při účinnosti pouhých 10 až 20 % se při použití vzduchu, jako zdroje energie, ztrácí mnoho energie v důsledku nesčetných netěsností v systému a neúčinných pohonů. Vario-X umožňuje snadno elektrifikovat komponenty systému, které se dříve pohybovaly pomocí pneumatiky. Nahrazení pneumatiky elektřinou, například v upínacích jednotkách při konstrukci karoserie, všem zúčastněným jen prospívá. Zaměstnavatel tak může omezit neefektivní, špatně ovladatelnou a relativně drahou pneumatiku ve svých výrobních halách, plánovač výroby se nyní může soustředit na jeden zdroj energie - konkrétně elektřinu, a zaměstnanci, ti mohou konečně pracovat ve znatelně tišším pracovním prostředí.

Společnost Murrelektronik od letošního ledna prezentuje komplexní portfolio společnosti Murrplastik, mezi nějž patří průmyslové řešení pro ochranu kabelů, vedení kabelů a jejich značení. Díky této spolupráci nabízíme zákazníkům vše, co potřebují pro vysoce výkonné stroje a spolehlivé výrobní systémy, a to z jediného zdroje.

Webové stránky Murrplastik: https://www.murrplastik.de/de/ jsou k dispozici v anglickém a německém jazyce.

Co získáte díky našemu spojení?

  • Široké možnosti výběru konektorové techniky a ochrany kabelového vedení
  • Pomoc při realizaci vašich individuálních projektů kabelového managmentu
  • Dokonalá a efektivní řešení napříč průmyslovými obory
  • Časovou úsporu díky objednávkám a dodávkám z jednoho zdroje
  • Individuální ceny 

Mezi produkty Murrplastik patří systémy energetických řetezů, řešení pro automatizaci a robotiku, vodiče a šroubení, systémy kabelových vstupů a držáků a značení.

Produkty Murrplastik najdou uplatnění  v různých průmyslových oblastech a díky spojení s Murrelektronik jsou dokonalou volbou pro vaše projekty.

V případě zájmu o produkty Murrplastik kontaktujte svého obchodního zástupce, nebo napište na info@murrelektronik.cz.

Těšíme se na spolupráci!

Poslední novinky z naší společnosti

Murrelektronik a murrplastik uzavírají strategické partnerství

Murrelektronik, specialista na decentralizovanou automatizační techniku, a murrplastik, průkopník v oblasti inteligentního kabelového managementu, se dohodli na strategickém…

Přečíst více

VARIO-X na stupni vítězů

Společnost VDE VERLAG ve spolupráci se ZVEI a Radou pro standardizaci Industrie 4.0 již poosmé udělila cenu "Industrie 4.0 Innovation Award 2023". Odborná porota nominovala 10…

Přečíst více

Provoz v prosinci

Důležité informace k objednávkám a k přepravě!

Přečíst více

Dobrý den
Newsletter