Speciální výrobní linky: nejmodernější řešení pro rychlou instalaci   | Murrelektronik

17. ledna 2022

Speciální výrobní linky: nejmodernější řešení pro rychlou instalaci  

Společnost Dema si vybrala řešení společnosti Murrelektronik pro návrh nových výrobních linek, které snižují množství kabeláže a zavádějí včasnou diagnostiku.

Společnost Dema byla založena v roce 1952 ve Varazze v italské Ligurii. Téměř okamžitě se začala prosazovat v oblasti Automotive, protože se specializovala výrobu elektromotorů pro všechny aplikace. V roce 2003 začala Dema rozšiřovat své obzory a dnes se může pochlubit portfoliem aktivních zákazníků po celém světě. Na základě svých zkušeností se snaží zachytit a předvídat potřeby trhu a řešit každou novou výzvu jedinečným a inovativním způsobem. Dnes vyrábí Dema stroje "na míru", a detailně se stará o každou fázi jejich vývoje: od koncepce přes mechanický, elektronický a softwarový návrh, výrobu, montáž, doladění, až po poprodejní servis. 
Speciální výrobní linky Dema si vybírají společnosti, které jsou celosvětově uznávanými lídry v automobilovém průmyslu (také s ohledem na trakční motory pro hybridní a elektrická vozidla), v odvětví domácích spotřebičů, elektrického nářadí, průmyslu a výroby energie. Společnost se stará o výrobce automobilů, motorů, magnetických plechů a všechny, kteří potřebují automatizaci a řízení v oblasti výroby elektromotorů, a zaručuje nejmodernější technologie. Na výrobních linkách se provádějí zejména balicí, montážní a kontrolní práce.


Efektivnější řešení
Pro významného zákazníka v automobilovém průmyslu vytvořila společnost Dema linku, která počínaje výběrem volných plechů připravuje a vybírá statorový paket, provádí jeho svařování, a finální kontroly. 
Zařízení se skládá z otočného stolu, na který se vkládá počet laminací potřebných k vytvoření statorového balíčku požadované velikosti. Poté následuje fáze svařování pro zajištění všech laminací, a nakonec fáze kontroly, při níž se zkontroluje, zda výrobek splňuje požadavky zákazníka.
Na této lince použila společnost Dema některá řešení s krytím IP67 od naší společnosti Murrelektronik komunikující se sítí ProfiNet: sběrnicový systém Cube 67+ pro řízení digitálních signálů a bezpečnostní moduly MVK Safety pro veškeré řízení bezpečnosti.
Cube 67+ je velmi kompaktní modulární systém, který inženýři společnosti Dema zvolili pro decentralizaci signálů, aby se výrazně snížila kabeláž a zkrátila doba uvedení do provozu. Moduly jsou rovněž vybaveny diagnostickými LED diodami, které usnadňují řešení problémů ve fázi údržby. 
MVK Safety je kompaktní modul, s jehož pomocí lze snadno spravovat nouzová tlačítka, závory, bezpečnostní senzory, laserové skenery a bezpečnostní ventily. Tento modul se bezproblémově integruje do vývojového prostředí PLC, prostřednictvím kterého se vstupní/výstupní porty konfigurují dle připojených bezpečnostních zařízení.  
Řešení společnosti Murrelektronik s krytím IP67 se do této aplikace dokonale hodí kvůli vysoké hustotě signálu a minimální prostorové náročnosti. Rozměry jsou velmi kompaktní a díky krytí IP67 nahradily rozvodné skříně, což přispívá k přehlednosti při zapojení stroje.
V rozváděči byly použity také komponenty společnosti Murrelektronik, zejména řešení napájení 24 V DC s napájecí jednotkou Emparro a systém Mico Pro pro inteligentní řízení napájení. Emparro je špičkový napájecí zdroj společnosti Murrelektronik s vysokou účinností, maximální spolehlivostí, vynikajícím poměrem mezi výkonem a cenou.
Mico Pro je modulární systém pro monitorování proudu 24 V DC a je velmi flexibilní v nastavení rozsahu vypínacích prvků pro každý jednotlivý kanál/uživatele. Pro každý kanál je možné získat přesnou diagnostiku se signalizací dosažení 90 % nastaveného zatížení, poruchy a resetu. 

Vítězné partnerství pro partnery a zákazníky 
Jednou z klíčových vlastností strojů Dema je jejich intuitivní ovládání, které vyžaduje minimální zásah obsluhy. Díky instalaci komponentů Murrelektronik bylo tohoto cíle snadno dosaženo. Pan Marco Cambiaso, vedoucí oddělení automatizace společnosti Dema, říká: "Tato volba má mnoho výhod, takže v nejnovějších systémech jsou různé komponenty: Cube 67+, systém pro sběr vstupů z pole, třífázový napájecí zdroj Emparro, systém Mico Pro pro elektronickou ochranu napájení a MVK Safety pro řízení bezpečnostních signálů. Tato volba vede k výraznému snížení počtu kabelů v poli, což znamená výraznou úsporu času při zapojování. Stroje Dema jsou sestaveny v naší dílně, demontovány pro přepravu a instalovány u zákazníka, takže časová úspora je třikrát vyšší! Výhody jednoduchosti jsou dvojnásobné, protože usnadňuje práci nejen nám, ale také našim zákazníkům, pro které je manipulace se strojem intuitivnější, zejména ve fázi instalace a údržby. Zárukou je pro nás také společnost Murrelektronik, která nabízí včasnou a účinnou podporu při řešení hlavních technických problémů, jež by mohly ovlivnit správné fungování výrobní linky a zpomalit výrobu. Ze všech těchto důvodů společnost Dema často sdílí výběr elektronických komponentů Murrelektronik se zákazníkem již ve fázi projektu. Při nedávném zahraničním projektu se výhody spolupráce se společností Murrelektronik projevily ještě více.“ Pan Cambiaso uzavírá: "Systém byl instalován na dálku pod vedením našich technických manažerů a fáze návrhu i instalace se nepochybně zjednodušila díky redukci kabeláže, což nám umožnilo celý projekt úspěšně dokončit. Vyjmenoval jsem téměř vše, co nám usnadňuje práci z provozního hlediska, ale nemohu nezmínit i fakt, že redukce kabeláže také výrazně snižuje spotřebu mědi. Společnost Dema si své dodavatele vybírá velmi pečlivě, a proto ve společnosti Murrelektronik nachází důležitého spojence z hlediska spolehlivosti, efektivity a podpory."

Řeší i vaše společnost decentrální instalace?
Obraťte se na naše odborníky, kteří jsou v jakékoliv fázi vašeho procesu přinést inovativní a efektivní řešení.
Kontaktujte nás ZDE...
 

Poslední novinky z naší společnosti

Murrelektronik a Murrplastik společně na veletrhu AMPER 2024...

... představí svá inovativní a praktická řešení!

Přečíst více

Murrelektronik a murrplastik uzavírají strategické partnerství

Murrelektronik, specialista na decentralizovanou automatizační techniku, a murrplastik, průkopník v oblasti inteligentního kabelového managementu, se dohodli na strategickém…

Přečíst více

VARIO-X na stupni vítězů

Společnost VDE VERLAG ve spolupráci se ZVEI a Radou pro standardizaci Industrie 4.0 již poosmé udělila cenu "Industrie 4.0 Innovation Award 2023". Odborná porota nominovala 10…

Přečíst více

Dobrý den
Newsletter