Dokonalost síťové technologie | Murrelektronik

27. července 2022

Dokonalost síťové technologie

Nespravované switche společnosti Murrelektronik jako standard? Společnost HandlingTech, specialista na automatizaci, vyvíjí a implementuje nejmodernější modulární řešení v průmyslových závodech. 8 a 16portové switche společnosti Murrelektronik používané v jejích pokročilých robotických buňkách zjednodušují síťové připojení Ethernet.

Společnost HandlingTech, specialista na automatizaci, vyvíjí a implementuje nejmodernější modulární řešení v průmyslových závodech. 8 a 16portové switche společnosti Murrelektronik používané v pokročilých robotických aplikacích zjednodušují síť Ethernet.

"Inovativní automatizační systém" - je hlavní zásadou společnosti HandlingTech Automations-Systeme GmbH. Jörg Hutzel založil společnost na výrobu náhradních dílů v roce 1994, tehdy jako nováček v oboru automatizace. Dnes je tato rodinná společnost se sídlem ve Steinenbronnu (jižně od Stuttgartu) významným hráčem v oblasti robotické automatizace a specializuje se na vytváření řešení na míru pro zákazníky na základě jejich standardních robotických cílů.

Společnost HandlingTech nabízí svým zákazníkům vše od jednoduché robotiky až po ty s nejvyšší úrovní sofistikovanosti. Možnosti společnosti jsou neomezené, což se odráží i v jejím mottu: "Čím větší výzva, tím lépe!".

Jako jejich systémový partner můžeme vést projekt od čistého papíru až po realizaci. Nabízené služby sahají od poradenství a plánování, přes návrh a instalaci, až po rozsáhlý poprodejní servis.
"Naše kořeny sahají do oblasti specializovaného strojírenství. Zákazníci od nás jednoduše očekávají, že jim poskytneme řešení jejich problémů." - říká Gregor Großhauser, který je ve společnosti HandlingTech zodpovědný za prodej a marketing.

  • Vysoký výkon

Systémy společnosti HandlingTech umožňují plnou automatizaci průmyslových procesů. Modulární systémy lze snadno a hospodárně přizpůsobit specifickým požadavkům stroje zákazníka. Neexistují prakticky žádná omezení - od standardních systémů až po komplexní systémy s doplňkovými procesy a automatickým podáváním dílů. Robotické buňky jsou nejen flexibilní, ale také vysoce výkonné. Společnost se pyšní promyšlenými systémy, které stejně dobře vypadají, jako fungují. Několikrát získala ocenění za průmyslový design, včetně ceny iF Product Design Award. Díky tomu má HandlingTech na trhu jedinečné postavení.

  • Osvědčená partnerství

Společnost HandlingTech se spoléhá na externí partnery, kteří poskytují osvědčená řešení a systémy, jež jsou odolné vůči budoucnosti. Se společností Murrelektronik v tomto ohledu úspěšně spolupracuje již řadu let.
"Spolupráci jsme zahájili použitím pasivních modulů Exact pro přenos dat ze senzorů do rozváděče. Poté jsme se zaměřili na různé zdroje napájení, v současné době používáme Emparro. Nedávno jsme se rozhodli pro vstupně-výstupní zařízení pro rozváděče. Zvolili jsme systém Cube20S, který kombinuje digitální vstupy a výstupy v jedné buňce a směruje je zpět do uzlu sítě. Využíváme také širokou škálu produktů připojovací techniky společnosti Murrelektronik," říká Marco Balzuweit, elektro konstruktér společnosti HandlingTech.

  • Kompaktní a cenově dostupné

Od začátku roku 2019 se switche společnosti Murrelektronik používají ve standardních robotických buňkách společnosti HandlingTech. Zpočátku se jednalo o nespravované 8portové switche Xelity. Zapojení jednotlivých přístrojů bylo usnadněno pomocí Push-in svorek pro připojení napájení. Zařízení upřednostňují protokoly PROFInet, takže dávají přednost těmto datům před daty sítě Ethernet. Switchee Xelity přenášejí datové pakety rychlostí až 100 Mbit/s.
Henninga Schultze, konstruktéra elektrotechniky a elektroniky ve společnosti HandlingTech, spínače Xelity okamžitě přesvědčily: "Kompaktní design 8portového zařízení Xelity je skvělý. Díky malým rozměrům jej lze použít přímo vedle napájecího zdroje, stykače nebo relé, takže nepotřebujeme další místo na DIN liště, nebo v kabelových kanálech. Za velmi praktické považuji také push-in svorky. Mnoho výrobců stále používá šroubové spoje, což komplikuje připojení. Switche Xelity jsou díky své velikosti, funkcím a ceně opravdu výborná zařízení."

  • Dva switche na jeden systém

Henning Schultz dále dodává: "Standardně používáme dva switche Xelity pro každou robotickou buňku, abychom mohli distribuovat Ethernet a PROFInet všude, kde je to možné. I když používáme jen čtyři nebo pět portů, v nejvyšší fázi expanze je potřebujeme všechny. Pro nás a výrobce rozvaděčových skříní je také důležité zavést určitý standard designu. Proto se switche Murrelektronik používají téměř v každé instalaci, kterou realizujeme."
Průmyslový počítač, robot a bezpečnostní a údržbové systémy jsou připojeny k rozhraní switche přes Ethernet TCP/IP mimo rozváděč. Při údržbě jej proto není třeba otevírat. To znamená, že většina portů je obsazena, a jeden nebo dva jsou vyhrazeny pro úlohy měření v buňce.

  • Osm plus osm není šestnáct

Switche Xelity mohou dosáhnout komunikačních limitů, pokud se jedná o velké objemy dat. Zde přichází ke slovu nespravovaný swicth Tree16 TX – šestnácti portový switch se dvěma porty Gigabit Ethernet uplink a čtrnácti porty Fast Ethernet downlink.
Produktový manažer pro switche společnosti Murrelektronik Dennis Zimmer vysvětluje rozdíl mezi těmito 16portovými switchy a řešením nabízeným konkurencí, které se skládá ze dvou 8portových switchů spojených dohromady: "Může se zdát, že osm plus osm je šestnáct. V tomto případě tomu tak ale není. Kombinace dvou 8portových switchů není určena pro zpracování velkého množství dat. Naše zařízení je čistě 16portový switch s odpovídajícím řídicím čipem." Marco Balzuweit ze společnosti HandlingTech zdůrazňuje: "U 16portových switchů Murrelektronik jsme nezaznamenali žádné poruchy.“
Gigabitové porty v nespravovaných 16portových switchích jsou potřebné zejména u speciálních strojních řešení, kde je do sítě zapojeno velké množství robotů a procesních modulů. Například velký systém zpracování hřídelí HandlingTech, ve kterém je stroj umístěn mezi dvěma robotickými buňkami.
Úkolem první robotické stanice je vyjmout obrobky z příhradové konstrukce a naložit je do obráběcího stroje. Komponenty jsou do systému dodávány prostřednictvím příhradové konstrukce, ve které jsou náhodně umístěny hřídele. Pro vyzvednutí součástí robot používá plánování dráhy založené na principu vygenerovaném z dat ze systému VISION nad příhradovou konstrukcí, aby bylo možné vypočítat nejlepší bod pro uchopovač. Robot vybavený výměnným systémem chapadel uchopí součástku pomocí magnetického chapadla a umístí ji na obráběcí stůl, kde ji zarovná. Následně načte nástroj pro obrábění dílu. Robot v další buňce vyloží obrobené hřídele z nástroje a zabalí díly přímo do kartonů s vrstvou blistrů.
Data z kamery se zpracovávají samostatně na samostatném počítači. V tomto systému zajišťují komunikaci mezi robotickými systémy 16portové switche. Dva gigabitové porty zajišťují komunikaci s nadřazenou řídicí jednotkou, zatímco zbývající 100 Mbitové porty sbírají data z různých komponent buňky.

  • Silná podpora

Henning Schultz vidí Murrelektronik jako partnera i v další důležité oblasti: a to v podpoře. "Pokud potřebujeme vyřešit technický dotaz nebo problém, můžeme se rychle telefonicky spojit s produktovým nebo aplikačním inženýrem. Okamžitá reakce je důležitá zejména při stavbě speciálních strojů. Pokud potřebujeme rychlou pomoc, získáme ji od společnosti Murrelektronik pokaždé. Navíc společnost Murrelektronik uvádí na trh pouze osvědčené produkty."

Poslední novinky z naší společnosti

Murrelektronik a Murrplastik společně na veletrhu AMPER 2024...

... představí svá inovativní a praktická řešení!

Přečíst více

Murrelektronik a murrplastik uzavírají strategické partnerství

Murrelektronik, specialista na decentralizovanou automatizační techniku, a murrplastik, průkopník v oblasti inteligentního kabelového managementu, se dohodli na strategickém…

Přečíst více

VARIO-X na stupni vítězů

Společnost VDE VERLAG ve spolupráci se ZVEI a Radou pro standardizaci Industrie 4.0 již poosmé udělila cenu "Industrie 4.0 Innovation Award 2023". Odborná porota nominovala 10…

Přečíst více

Dobrý den
Newsletter